Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd – Huisartsenpraktijk Van Geuns & De Jong – Baarn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Van Geuns & De Jong
Plataanlaan 11-B 3741 WE
Baarn

Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is voorlopig (t/m 28 maart) stilgelegd door het ministerie van VWS. De reden is dat er in het buitenland bijwerkingen zoals trombose zijn gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa. Dit betekent dat de geplande vaccinaties in onze praktijk op vrijdag 19 maart niet doorgaan.

 

Heeft u  van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?

Uw afspraak voor vaccinatie bij de huisarts gaat niet door. U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak. Wij nodigen u opnieuw uit per post of email wanneer er duidelijkheid is over het vaccin.

Bewaart u de gezondheidsverklaring en de vaccinatie-uitnodiging met de tijd en datum totdat we meer weten.

Er zijn tot nu toe geen andere vaccins dan AstraZeneca beschikbaar voor de huisartsenpraktijk.

 

Heeft u een afspraak voor vaccinatie bij de GGD? Uw vaccinatieafspraak bij de GGD gaat dan gewoon door, want de GGD gebruikt daarvoor andere vaccins.

Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

Op https://tinyurl.com/rivm-vacc-info wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u https://tinyurl.com/steffie-video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op https://tinyurl.com/thuisarts-vacc-info voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.